Silvija Vig je savjetnica, trenerica i autorica u području usklađenosti, etike, integriteta i anti-korupcije

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu „Utjecaj poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća“. Autorica je brojnih znanstvenih radova i predavačica kolegija Business Ethics and CSR na Rochester Institute of Technology Croatia. Vlasnica je poduzeća CODUPO Compliance specijaliziranog za savjetovanje i edukacije u području usklađenosti (Compliance), etike, anti-korupcije i integriteta. CODUPO Compliance vodeći je pružatelj edukacija u spomenutim područjima  u regiji.

Certificirani je CCEP-I – Certified Compliance and Ethics Professional – International, LPEC – Leading Professional in Ethics and Compliance, uz to što je trener za Certified ISO 37301 Compliance Management Systems – Lead Implementer, ISO 37001 Anti-bribery Management Systems – Lead Implementer & Lead Auditor i Certified Data Protection Officer.

Kao stručnjakinja za anti-korupciju sudjelovala je na brojnim međunarodnim projektima u organizaciji Ujedinjenih naroda (UN), Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Center for International Private Enterprise-a (CIPE) Development Professionals Inc. (DPI).

Članica je odbora Komisije za društveno odgovorno poslovanje i borbu protiv korupcije Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska.